Behandla kärlbristningar
i ansiktet.

Kärlbristningar i ansiktet kallas även teleangiektasier/cuperoser. Det uppkommer framför allt på näsa, kinder och dekolletage där huden är som tunnast och mest utsatt för yttre påfrestningar, såsom sol, vind och kyla. Med vår nya hudverksamhet i ansiktet kan vi erbjuda en smidig behandling av kärlbristningar, pigmentfläckar eller om du bara vill ge dig själv en uppfräschning av huden i ansiktet.

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation hos hudterapeut under mars månad


Allmänt om hud

Ytliga/brustna blodkärl i ansiktet

Kärlbristningar i ansiktet även kallat teleangiektasier/cuperoser och uppkommer mestadels på näsa, kinder och dekolletage där huden är som tunnast och mest utsatt för yttre påfrestningar såsom sol, vind och kyla.

Men det finns även ett antal hudsjukdomar som ökar risken att utveckla cuperoser i ansiktet exempelvis Rosacea  och portvinsnäsa. Dessa upplevs ofta som mer kosmetiskt störande än medicinskt besvärande. Andra orsaker till kärlbristningar kan vara graviditeter och hormonella förändringar.

Hudbehandling på Venous Centre

Pigment-och godartade hudförändringar

I takt med att vi åldras så sker det olika typer av hud- och pigmentförändringar i huden.

Exempel på hudförändringar är åldersvårtor (Seborroiska keratoser), små hudflikar (skintags), hyperpigmentfläckar efter solskador eller hormonella hyperpigmenteringsfläckar.

Åldersfläckar-solfläckar

Åldersfläckar och solfläckar är olika namn för samma typ av pigmentfläckar. Dess färg varierar från ljus gul- rödbrun- svartbrun med varierande utseende. Man hittar dem på de kroppsytor som exponerats för mycket solljus såsom armar, händer, axlar, ansikte och hjässa. De kallas åldersfläckar då de utvecklas långsamt över tid och under upprepad solexponering men är inget tecken på ålder då de kan dyka upp plötsligt oavsett hur gammal man är.


Behandlingar

Skin rejuvenation

En behandling då du önskar stärka upp huden från slapphet, livlöshet, fina linjer och ojämn hudton. Vi behandlar dig med IPL M22 från Lumenis, en pionjär inom estetisk medicin som i sin utveckling av IPL-teknologin genomfört kliniska studier som visar teknikens effektivitet och säkerhet. IPL ljuset har en biostimulerande effekt på våra celler som startar upp vid behandling.

IPL arbetar tillsammans med huden för att återbalansera huden och ta bort de hudproblem du upplever samt stimulera produktionen av kollagen och elastiska fibrer. Vi skräddarsyr din behandling efter dina behov.

Kemisk peel med Enerpeel

Enerpeel har en unik patenterad teknologi för minimal ytpåverkan och maximal djupverkan. Produkten är CE märkt (klassad som medicinteknisk produkt) och ger hög tillförlitlighet. Genom ett brett utbud av peels kan vi skräddarsy behandlingen, antingen korrigera specifika hudproblem i kur eller underhålla en bra hudhälsa i enstaka behandlingar, då vi stimulerar hudens olika funktioner och cellförnyelse vilket ger en upplevelse av en välmående hud.

Behandling

IPL Skin rejuvenation är en IPL behandling för föryngring av huden, uppstramning av hud i ansikte, hals, dekolletage, händer. Med denna ljusbehandling åstadkommer vi en stimulering av elastin och collagen i huden.

Behandlingen som sådan gör inte ont men just när ljuspulserna penetrerar vävnaden så upplevs det som en gummisnoddssnärt på huden i en millisekund. För bästa komfort appliceras en kall gel på huden, behandlingen varar i ca 10–30 minuter beroende på vad som ska behandlas.

Före behandling: ska du undvika att sola ansiktet på två veckor

Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan en viss rodnad uppstå på det behandlande området vilket beror på varje behandlings individuella inställningar. Rodnaden lägger sig i regel inom ett par timmar, en täckande, skyddande och lugnande kräm läggs på efter behandlingen.Du bör undvika  att träna och bada bastu då behandlingen har  satt igång en process i huden som inte ska störas på 24h.

Det är ingen konvalescens efter behandlingarna utan du kan gå till jobbet direkt eller dagen efter.


Var görs behandlingen?

Hudbehandlingar görs endast på kliniken i Stockholm.

Boka tid för konsultation hos sjuksköterska:

08-587 101 33

Jessica Olsén

Jessica Persin, leg. sjuksköterska och hudterapeut.


  • När ser jag resultatet?

    Åderbråcken försvinner direkt. Det kan finnas förhårdnader på platsen för de gamla åderbråcken som succesivt mjuknar och försvinner efter några månader. Blåmärken kan ses direkt efter behandlingen men bleknar i regel på 3-4 veckor. De små stickhålen som görs för att kunna ta bort vissa åderbråck ser ter sig som myggbett i 2-3 månader.

    Efter 6-12 månader finns iregel inga spår kvar av vare sig åderbråcken eller de små stickhålen.

  • Att slippa åderbråck var enkelt - ”Jag brukade börja dagen med en avkopplande simtur. Mina åderbråck förändrade det. Med tilltagande värk och stumma ben bytte jag om så snabbt jag kunde och jag tänkte att: Vissa saker får man helt enkelt leva med. Det var så dumt tänkt.”