Så går det till


Undersökning

Du får först en tid för bedömning och diagnos hos en av våra läkare. Doktorn gör då en klinisk bedömning och en ultraljudsundersökning av dina åderbråck. Ultraljudet görs vid samma besök och på vår klinik, du behöver inte gå till någon annan plats.
Efter undersökningen ställer doktorn frågor utifrån dina problem, och ger dig förslag på hur du kan lösa dem. Om ni kommer överens om en behandling så får du tid inom 4-6 veckor. Du får med dig skriftlig information och instruktioner om hur du bör förbereda dig.

Tillbaka till toppen av sidan


Ultraljud

Ultraljudsundersökningen talar om vilken typ av åderbråck du har samt annan information som ger förutsättningar för rätt behandling av just dina åderbråck. Resultatet av ultraljudet ger en anatomisk karta av dina kärl och hjälper kirurgen att utföra behandlingen på för dig bästa sätt.

Tillbaka till toppen av sidan


Behandling

Dagen innan får du ett telefonsamtal från Venous Centre, då ni tillsammans går igenom behandlingen, bedövningen och andra frågor.

När du kommer till kliniken på behandlingsdagen blir du hämtad av en sköterska, som visar dig till ett rum. Här byter du om och tar på dig ett underkläder, tofflor och en rock i mjuk fleece. Du kan behålla en undertröja eller T-shirt på dig om du så önskar. Sköterskan går igenom rutiner inför behandlingen, och du kan ställa frågor. På behandlingsrummet får du ställa dig på en liten pall, så att din doktor kan markera dina åderbråck med en tuschpenna och göra ännu en ultraljudsundersökning.

Du får därefter lägga dig på behandlingsbritsen och doktorn lägger en bedövning. Det tar högst 3-5 minuter. Därefter får du den behandling som överenskommits.

När behandlingen är klar får du ett förband om det behandlade benet (eller benen). Du går tillbaka till ditt rum. Vi kontrollerar att bandaget sitter bra, inte läcker, och att du mår allmänt bra. Vi bjuder på kaffe och smörgås. Efter c:a en timme kan du återvända hem.

Smärtorna efter behandlingen är i regel små. De flesta återgår till sitt arbete inom en till tre dagar, men man kan även arbeta direkt om man finner det nödvändigt. Det påverkar inte behandlingsresultatet.

Vad som är av största vikt är att man är aktiv och rörlig direkt efter behandlingen. Detta minskar riskerna för komplikationer, smärta och snabbar på läkningen.

Träning kan du återuppta så fort du vill och kan.

Tillbaka till toppen av sidan


Uppföljning

Venous Centre erbjuder uppföljning till alla patienter som blivit behandlade. De patienter som gjort en laserbehandling kallas automatiskt kontroll efter 12 månader, med klinisk värdering, ultraljudsundersökning samt utvärdering av patientnöjdhet.

Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar eller frågor i samband med din behandling!

Tillbaka till toppen av sidan


Har du sjukvårdsförsäkring?

Venous Centre accepterar privata sjukvårdsförsäkringar, vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag.

Om du har en sjukvårdsförsäkring så är det enklast om själv först kontaktar ditt försäkringsbolag. De kan ofta direkt boka in dig hos oss för undersökning via en tjänst som heter "Boka Doktorn". Annars kan du självklart själv boka din tid direkt hos Venous Centre. Uppge då att du har en sjukvårdsförsäkring.

Om du har en sjukvårdsförsäkring och redan varit hos oss, kan du kontakta oss eller ditt försäkringsbolag så kan vi sedan kontakta varandra för vidare handläggning.

Tillbaka till toppen av sidan


Vår miljöpolicy

Vi arbetar för en långsiktig hållbar miljö som främjar människors hälsa. Vårt miljöarbete ska bygga på ständiga förbättringar och vi skall i samband med ledningens genomgång en gång per år sätta nya mål för att begränsa miljöpåverkan från vår verksamhet.

Vi ska arbeta för ett effektivt materialutnyttjande, minska användningen av energi och vatten samt verka för en miljöanpassad kemikalie- och läkemedelsanvändning. Detta arbete kan bedrivas kontinuerligt genom att personalen skall ha kunskap om vilken miljöpåverkan som vår verksamhet orsakar och hur denna påverkan kan begränsas och ständigt förbättras.

Inom Venous Centre tar alla medarbetare personligt ansvar för miljön och deltar aktivt i verksamhetens miljöarbete. Vi samverkar med leverantörer, kunder och beställare i arbetet för en hållbar utveckling.

Vid inköp bedöms produkten eller tjänsten om det innebär risker för hälsa eller miljön.

Tillbaka till toppen av sidan