Behandla kärlbristningar
i ansiktet.

Kärlbristningar i ansiktet kallas även teleangiektasier/cuperoser. Det uppkommer framför allt på näsa, kinder och dekolletage där huden är som tunnast och mest utsatt för yttre påfrestningar, såsom sol, vind och kyla. Med vår nya hudverksamhet i ansiktet kan vi erbjuda en smidig behandling av kärlbristningar, pigmentfläckar eller om du bara vill ge dig själv en uppfräschning av huden i ansiktet.


Allmänt om hud

Ytliga/brustna blodkärl i ansiktet

Kärlbristningar i ansiktet även kallat teleangiektasier/cuperoser uppkommer mestadels på näsa, kinder och dekolletage där huden är som tunnast och mest utsatt för yttre påfrestningar såsom sol, vind och kyla. Men det finns även ett antal hudsjukdomar som ökar risken att utveckla cuperoser i ansiktet exempelvis Rosacea (kronisk kärlinflammation) och portvinsnäsa. Dessa upplevs ofta som mer kosmetiskt störande än medicinskt besvärande. Andra orsaker till kärlbristningar kan vara graviditeter och hormonella förändringar. Vid behandling av ytliga kärl och rodnader hos dem som har Rosacea så ska man först behandla utslagen vid en aktiv Acne Rosacea innan man gör en IPL-behandling. När man väl utfört behandling så minskar de synliga kärlen markant och Rosacean blir oftast mindre aktiv.

Hur många behandlingar behövs det med Nd:YAG laser Lumenis?

Det beror på hur ren från kärl man vill bli, men vid varje behandling går man igenom hela hudområdet och får en märkbar reducering av kärlen redan efter en behandling. Behandlingsintervallen ligger på 3-4 veckor.

Pigment-och godartade hudförändringar

I takt med att vi åldras så sker det olika typer av hud- och pigmentförändringar i huden. Exempel på hudförändringar är åldersvårtor (Seborroiska keratoser), små hudflikar (skintags), hyperpigmentfläckar efter solskador (Lentigo solar) eller hormonella hyperpigmenteringsfläckar (Melasma) som uppkommer efter hormonell obalans mest vanlig hos mörkare hudtyper IV-VI). Vi skiljer på två typer av Melasma: epidermal och dermal. Epidermal Melasma går bra att behandla då de är de ytliga pigmentcellerna som är aktiverade till skillnad från den dermala Melasman där överproduktionen sitter djupare.

Åldersfläckar och solfläckar

Åldersfläckar och solfläckar är olika namn för samma typ av pigmentfläckar även kallad Lentigo solar /Cafe-au-lait fläckar. Pigmenteringen är oftast mellan 5-30 mm i diameter och väl avgränsade. Dess färg varierar från ljus gul- rödbrun- svartbrun med varierande utseende. Man hittar dem på de kroppsytor som exponerats för mycket solljus såsom armar, händer, axlar, ansikte och hjässa. De kallas åldersfläckar då de utvecklas långsamt över tid och under upprepad solexponering men är inget tecken på ålder då de kan dyka upp plötsligt oavsett hur gammal man är!

Hur många behandlingar behövs det med IPL-M22 Lumenis?

När vi pratar behandling av pigmentfläckar så kan antalet behandlingar variera beroende på hur länge de suttit och hur mörka de är. Allt mellan 2-6 behandlingar kan det bli innan man fått upp allt pigment till ytan. Icke att förglömma är att alltid skydda huden med solskyddsfaktor då de aktiveras i uv-ljus. Detta gör att man kommer att behöva upprepa behandlingen över tid.


Behandlingar

Skin rejuvenation med IPL-M22 Lumenis

En behandling då du önskar stärka upp huden från slapphet, livlöshet, fina linjer och ojämn hudton. Vi behandlar dig med IPL M22 från Lumenis, en pionjär inom estetisk medicin som i sin utveckling av IPL-teknologin genomfört kliniska studier som bevisar teknikens effektivitet och säkerhet. IPL ljuset har en biostimulerande effekt på våra celler som startar upp vid behandling, samt har som mål att träffa de röda blodkropparna i kärlen och pigmentet i huden för att bryta ner dessa. Resultatet blir en klar reducering av ytliga blodkärl samt pigmentfläckarna.

IPL arbetar tillsammans med huden för att återbalansera huden och ta bort de hudproblem du upplever samt stimulera produktionen av kollagen och elastiska fibrer. Vi kan här skräddarsy din behandling genom att först behandla dina upplevda problem ex pigmentfläckar och sen avsluta med en helhetsbehandling då vi behandlar huden som helhet och stimulerar cellerna på djupet vilket boostar upp huden med kollagen och de elastiska fibrerna som ger en fantastisk spänst och fräschhet i huden.

Hur många behandlingar behövs det med IPL-M22 Lumenis?

Detta innebär att problem såsom ytliga kärl, åldersfläckar och solskador minskas betydligt med 1-2 behandlingar. Men antalet behandlingar ligger i snitt på 2-6 sessioner med 2-4 veckors mellanrum för att uppnå optimalt resultat. För bästa långtidsresultat underhåller du sedan huden med en enkel behandling 2 ggr per år.

Vad kan jag förvänta mig av behandlingen?

Behandlingen som sådan gör inte ont men just när ljuspulserna penetrerar vävnaden så upplevs det som en gummisnoddssnärt på huden i en millisekund. För bästa komfort appliceras en kall gel på huden, behandlingen varar i ca 10-30minuter beroende på vad som ska behandlas.

Direkt efter behandlingen kan en viss rodnad uppstå på det behandlande området vilket beror på varje behandlings individuella inställningar. Rodnaden lägger sig i regel inom ett par timmar, en täckande, skyddande och lugnande kräm läggs på efter behandlingen.

Kemisk peel Enerpeel

Enerpeel har en unik patenterad teknologi för minimal ytpåverkan och maximal djupverkan. Produkten är CE märkt (klassad som medicinteknisk produkt) och garanterar högsta tillförlitlighet. Genom ett brett utbud av peels kan vi skräddarsy behandlingen, antingen korrigera specifika hudproblem i kur eller underhålla en bra hudhälsa i enstaka behandlingar, då vi stimulerar hudens olika funktioner och cellförnyelse vilket ger en välmående hud. Effekten av kemisk peels blir en uppstramande och hudförbättrande känsla.

Förberedelse

Undvika sol i ansiktet 2 veckor före behandling samt balansera upp huden med Tebi skin produkter särskilt utvalda för din hudtyp och problem.

Återhämtning

Det är ingen konvalescens efter behandlingarna utan du kan gå till jobbet direkt eller dagen efter. Det ända man bör undvika är att träna och bada bastu efter en behandling då man satt igång en process i huden som ej ska störas på 24-48h, beroende på typ av behandling och dess intensitet.

 


Var görs behandlingen?

Hudbehandlingar görs endast på kliniken i Stockholm.

Boka tid för konsultation hos sjuksköterska:

08-587 101 33

Jessica Olsén

Jessica Persin, leg. sjuksköterska och hudterapeut.


  • Behöver jag sjukvårdsförsäkring?

    Venous Centre accepterar privata sjukvårdsförsäkringar, vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag.

    Om du har en sjukvårdsförsäkring så är det enklast om själv först kontaktar ditt försäkringsbolag. De kan ofta direkt boka in dig hos oss för undersökning via en tjänst som heter ”Boka Doktorn”. Annars kan du självklart själv boka din tid direkt hos Venous Centre. Uppge då att du har en sjukvårdsförsäkring.

    Om du har en sjukvårdsförsäkring och redan varit hos oss, kan du kontakta oss eller ditt försäkringsbolag så kan vi sedan kontakta varandra för vidare handläggning.

  • Att slippa åderbråck var enkelt - ”Jag brukade börja dagen med en avkopplande simtur. Mina åderbråck förändrade det. Med tilltagande värk och stumma ben bytte jag om så snabbt jag kunde och jag tänkte att: Vissa saker får man helt enkelt leva med. Det var så dumt tänkt.”