Så blir du av med dina åderbråck

Många tror att man behöver leva med åderbråck. Men den senaste tekniken ger oss möjlighet att hjälpa dig att enkelt bli av med dina besvär.
Det finns ingen anledning att åderbråck ska begränsa dig i ditt liv.

Modern laserteknik

Från början var vi ensamma i Sverige att behandla åderbråck med laserteknik.
Nu har tekniken spridit sig och ersatt vanlig operation av åderbråck men Venous Centre är den äldsta och fortfarande ledande verksamheten vid behandling av åderbråck i Sverige.

Trygg behandling –
Oavsett orsak

Oavsett orsaken till dina åderbråck erbjuds du, en för dina åderbråck, speciellt anpassad behandling.

Om åderbråck

Åderbråck är buktande, slingriga kärl som ligger under huden och som syns när du står upp.

Åderbråck är vanligt och finns hos var tredje människa.
Typiska åderbråcksbesvär är tyngdkänsla, värk och trötthet i benen. Besvären brukar försvinna efter en åderbråcksbehandling.

Varför får man åderbråck?

Åderbråck bildas i venerna (de kärl som för blodet tillbaka till hjärtat). Åderbråck har inga samband med sjukdomar i artärerna (de kärl som transporterar blodet från hjärtat) såsom högt blodtryck, åderförkalkning, stroke eller hjärtinfarkt.

Man kan ärva benägenheten att få åderbråck i benen därför att de ytliga venernas väggar inte riktigt orka hålla mot det tryck som bildas när man står upp. Det leder till att klaffarna som finns i dessa vener slutar hålla tätt vilket skapar ytterligare tryckstegring och åderbråck bildas.

Våra kliniker

Vi som arbetar på Venous Centre är specialistutbildade på åderbråck och flera av oss har arbetat på klinikerna i många år vilket har gett oss gedigen erfarenhet.
Vi finns för dig i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borlänge.

Är åderbråck farligt?

Nej. Åderbråck är aldrig farligt.

Många människor med åderbråck upplever att deras livskvalitet är nedsatt. När åderbråcken är borta ökar livskvaliteten.

 

Kan åderbråck leda till andra besvär?

Ja, åderbråck kan ge olika typer av besvär i benen. Många av våra patienter uppger att benen känns tunga, svullna, värker, domnar eller på annat sätt ger obehag.

Det kan vara osäkert om dessa besvär kommer från åderbråcken eller har någon annan förklaring som t.ex artros, annan ledsjukdom eller diskbråck. Ofta ber vi då patienten att prova ett par kompressionsstrumpor (stödstrumpor). Har patienten åderbråck känns det oftast skönt att ha dessa strumpor. På Venous Centre kan du få hjälp av en sköterska som tar mått, så att du får rätt strumpa.

Åderbråck kan i sällsynta fall ge upphov till en ytlig inflammation – tromboflebit. Detta innebär att ett redan existerande åderbråck blir inflammerat med svullnad, rodnad, kraftig ömhet. 

Tillståndet är inte farligt men kan förväxlas med en blodpropp, och därför ska man söka läkare. Behandling består i att man får en salva som motverkar inflammationen, eller ett blodförtunnande medel.

I mycket sällsynta fall kan även ett åderbråck ge en blödning. Det räcker med att man lägger ett tryckbandage över blödningsstället och har benet i högläge så slutar det blöda. 

Våra patienter berättar

Mycket trevligt, vänligt och professionellt bemötande. Lugn och fin miljö i centrala Malmö. Snabba korta svarstider. Jag kan varmt rekommendera SVC för behandling av åderbråck

Proffsigt, vänligt och familjärt. Så skönt att få vara i trygga händer när man som mest behöver det. Tack all fin personal otroligt skickligt utfört 🧡

Mycket trevligt bemötande och en klinik som svarar när man ringer. Mycket hög servicenivå och professionellt och förtroendeingivande utförande. Lugn och avstressad miljö. Kan varmt rekommendera denna klinik för behandling av åderbråck.

Fick ett mycket professionellt bemötande av hela personalen och framförallt en helt problemfri behandling. Kan varmt rekommenderas!