Den bästa garantin
för ett gott resultat.

På Venous Centre gör vi bara en enda sak: Vi behandlar åderbråck, alla vardagar under året. Den här specialiseringen är den bästa garantin som man kan tänka sig för dig som patient. Det gör att vi kan lova dig hög kvalitet i alla delar av din åderbråcksbehandling. Och ett riktigt gott resultat.

Behandling av åderbråck

1. Förundersökning

Du får först en tid för bedömning och diagnos hos en av våra läkare. Doktorn gör en klinisk bedömning och en ultraljudsundersökning av dina åderbråck och frågar dig även om dina problem. Utifrån undersökningen får du förslag på hur du kan lösa dem. Vid behandling får du tid inom 4-6 veckor.

Kliniken Stockholm

 

2. Ultraljud

Ultraljudsundersökningen talar om vilken typ av åderbråck du har samt annan information som ger förutsättningar för rätt behandling av just dina åderbråck. Resultatet av ultraljudet ger en anatomisk karta av dina kärl och hjälper läkaren att utföra behandlingen på för dig bästa sätt.

Ultraljudsundersökning

 

3. Förberedelser

Dagen innan kontaktar vi dig på telefon. När du kommer till kliniken visar en sköterska dig till ditt rum. Här byter du om och tar på dig tofflor och en rock i mjuk fleece. Du kan behålla underkläder och en undertröja eller T-shirt på dig om du så önskar.

Kliniken Göteborg

 

4. Behandling av åderbråck

I behandlingsrummet markerar läkaren med penna på dina ben vad ni kommit överens om att åtgärda. Åderbråcksbehandlingen utförs med lokalbedövning och eventuell sedering. Därefter lindas ditt ben och du går tillbaka till ditt rum, där vi bjuder på fika. Innan du går hem kontrollerar vi att bandaget sitter bra och att du mår allmänt bra. Du är hos oss ca 2,5 timme.

Smärtorna efter behandlingen är i regel små. De flesta återgår till sitt arbete inom en till tre dagar, men man kan även arbeta direkt om man finner det nödvändigt. Det påverkar inte behandlingsresultatet.

 

5. Uppföljning

Vi erbjuder uppföljning med ultraljud för de patienter som blivit behandlade med laserbehandling. Då kallas du automatiskt för kontroll efter 12 månader.

Det är av största vikt att man är aktiv och rörlig direkt efter behandlingen. Det minskar riskerna för komplikationer, smärta och snabbar på läkningen.

Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar eller frågor i samband med din behandling!

Kirurger på Venous Centre i Stockholm