Åderbråcksbehandling - Snabbt, enkelt och Skonsamt

Den bästa garantin för ett gott resultat

På Venous Centre behandlar vi åderbråck och ådernät.  
Den här specialiseringen är den bästa garantin för dig som patient. Det gör att vi kan lova dig hög kvalitet i alla delar av din åderbråcksbehandling. Och ett riktigt gott resultat.

5 steg

SVC - Miljöbilder - Stockholm (1)

1. Förundersökning

Du får först en tid för bedömning och diagnos hos en av våra läkare. Doktorn gör en klinisk bedömning och en ultraljudsundersökning av dina åderbråck och frågar dig även om dina problem.
Utifrån undersökningen får du förslag på vilken behandling som kan hjälpa dig. 
Vid behandling kan vi erbjuda dig tid inom 2-6 veckor.

Venous-Centre-Ultraljud

2. Ultraljud

Ultraljudsundersökningen talar om vilken typ av åderbråck du har samt annan information som ger förutsättningar för rätt behandling av just dina åderbråck.

Resultatet av ultraljudet ger en anatomisk karta av dina kärl och hjälper läkaren att utföra behandlingen på för dig bästa sätt.

PVC - Gruppbilder - Stocholm (2)

3. Förberedelser

Dagen innan kontaktar vi dig på telefon.

När du kommer till kliniken visar en sköterska dig till ditt rum. 

Här byter du om till tofflor, engångsunderbyxor och en mjuk rock. Undertröja eller T-shirt behåller du på om du så önskar.

op

4. Behandling av åderbråck

I behandlingsrummet markerar läkaren med penna på dina ben vad ni kommit överens om att åtgärda.
Åderbråcksbehandlingen utförs med lokalbedövning och eventuell sedering. Därefter lindas ditt ben och du går tillbaka till ditt rum, där vi bjuder på fika.
Innan du går hem får du muntlig och skriftlig information om vad du ska tänka på de närmaste dagarna. Vi kontrollerar ditt bandaget och att du mår allmänt bra.

Smärtorna efter behandlingen är i regel lindriga. De flesta återgår till sitt arbete inom en till tre dagar, men man kan även arbeta direkt om man finner det nödvändigt. Det påverkar inte behandlingsresultatet.

5. Uppföljning

Vi erbjuder uppföljning med ultraljud för de patienter som blivit behandlade med laserbehandling. Då kallas du automatiskt för kontroll efter 12 månader.

Det är av största vikt att man är aktiv och rörlig direkt efter behandlingen. Det minskar riskerna för komplikationer, smärta och snabbar på läkningen.

Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss om du har funderingar eller frågor i samband med din behandling!

Boka enkelt

Boka tid för konsultation hos läkare​

Vi börjar alltid med en förundersökning. Den kostar 350 kr och görs på våra kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Att slippa mina åderbråck var så enkelt. Jag slipper framtida problem och resultatet har blivit precis vad jag hoppades på.